عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 12 / 2 / 1393
بازدید : 730
نویسنده : sharef zadeh

 حرکات کششی, تمرینات کششی, فواید حرکات کششی

 


نکات مهم در ورزش - نکاتی مهم درباره حرکات کششی در ورزش

نکاتی مهم درباره حرکات کششی در ورزش
در برنامه تمرین درمانی،کشش اولین قدم است.کشش مانع سفتی عضله می شود.وعضله و مفصل را در حالت انعطاف پذییر نگه می دارد.

حرکات کششی جزء جدانشدنی تمرین های ورزشی هستند و از آسیب دیدگی جلوگیری می کنند. به انجام آن در قبل، بعد و در حین تمرینات خود ادامه دهید و به طور حتم هیچ گاه دچار گرفتگی و یا صدمات ورزشی در باشگاه نخواهید شد.

 

● چرا باید تمرینات کششی داشته باشیم؟
۱) دامنه حرکتی مفصل را زیاد می کند.
۲) به ایجاد راستای خوب در بدن کمک می کند.
۳) از کشیدگی و آسیب عضلانی جلوگیری می کند.
۴) جریان خون را بهبود می بخشد.
۵) گرفتگیهای عضلانی را بر طرف می کند.

 

 ● چه وقت کشش ندهیم:
۱) زمانی که کشش دردناک باشد.
۲) مقاومت زیاد در برابر کشش وجود داشته باشد. که در اینصورت ممکن است پارگیهای کوچک در عضله ایجاد کند.
۳) در زمان کشش نفس خود را حبس نکنید بلکه هوای بازدمی را بیرون بدهید.
۴) خود را با دیگران مقایسه نکنید چون میزان انعطاف پذیریافراد مختلف است.

 

 ● چه زمانی کشش بدهیم؟
هر زمانی می تواند مناسب باشد. در پایان روز یا زمانی که از رختخواب بلند می شوید وقت خوبی برای کشش است.سعی کنید در طول روز چه در زمان تماشای تلویزیون یا بعد از رانندگی  کشش را فراموش نکنید.

 

 ● هر کشش چند بار انجام شود؟
هر کشش می باید ۳ بار در روز انجام شود.اگر هم نمی توانید در یک سری همه را انجام دهید ، آنرا در طول روز تقسیم کنید.

 

● عملکرد حرکات کششی به چه صورت می باشد؟
پیش از توضیح این مطلب که حرکات کششی چه تاثیراتی را در بر دارند، باید مطالبی در مورد عملکرد ماهیچه ها بدانیم. ماهیچه ها از دسته ای از رشته های عضلانی که عضله را تشکیل می دهند، درست شده اند که این رشته ها به نوبه خود از بافت های بسیار کوچکتری تشکیل می شوند. به علاوه در ماهیچه ها نوعی پوششهای وتری، مقداری چربی و رگ های خونی می باشد که ساختمان ماهیچه را پیچیده تر می کنند و عملکرد عضلات نیز به همین موارد بستگی دارد. ورزش باعث می شود که هر یک از قسمت های مختلف ماهیچه بر رو هم فعل و انفعال متقابلی بگذارند.

 

زمانی که شخص یکی از ماهیچه های خود را منقبض می کند، پوشش های وتری شروع به کار می کنند. بسته به وزنی که بلند می کند، ماهیچه ها میزان متفاوتی از بافت ها را تحت انقباض قرار می دهند. برای بلند کردن وزنه های سنگین تر بافت های بیشتری باید منقبض شوند. به همین دلیل است که گفته می شود اگر بدون تمرین های قبلی وزنه های سنگین بلند کنید، ماهیچه هایتان از کار افتاده و بافت های آنها در هم تابیده می شوند.


پس از تمرین های سخت و شدید، ماهیچه ها باید خود را باز سازی کنند. در این حالت بافت هایی که در هم پیچیده شده اند این کار را دشوار ساخته و فرایند بهبودی را کند می کنند. زمانی که شما ماهیچه های خود را می کشید، بافتهای عضلانی در امتداد هم قرار گرفته و جریان خون در انها تسریع پیدا می کند. درست مثل کشیدن یک لباس چروک. این امر همچنین باعث می شود که وترها انعطاف پذیری بیشتری پیدا کنند.


 ● فواید حرکات کششی
همانطور که در بالا اشاره کردیم کشش باعث می شود که بافت های ماهیچه ای در امتداد یکدیگر قرار گرفته و بالطبع فرایند بهبودی پس از یکسری تمرینات طاقت فرسا تسریع پیدا کند. اگر بافتها دچار در هم پیچیدگی شده باشند، قسمت های آسیب دیده نیاز به زمان بیشتری برای التیام یافتن پیدا می کنند. بدنسازهای حرفه ای به خوبی می دانند که بهبودی تا چه حد حائز اهمیت می باشد. زمانی که خوب شدن ماهیچه ها برای مدت زمان زیادی به طول بینجامد، کل چرخه ورزشی قطع شده و مشکل پیدا می کند و به همین دلیل رشد ماهیچه ها به تعویق می افتد.


تحقیقات گویای این مطلب است که حرکات کششی مانع از بروز آسیب دیدگی و سخت شدگی ماهیچه ها می شوند. همچنین از احساس درد و سخت شدگی ماهیچه در روز بعد که به دلیل ساخته شدن اسید لاکتیک در ماهیچه می باشد جلوگیری می کند. حرکات کششی می تواند از گرفتگی عضلات نیز جلوگیری کند. برخی از عضلات مانند ماهیچه های پشت پا ( از زانو تا مچ پا) بیش از سایر ماهیچه دچار گرفتگی می شوند.


بدن به طور طبیعی در مقابل کششهای بیش از حد از خود واکنش نشان می دهد. از طریق انجام حرکات کششی فرد قادر می شود تا قابلیت انعطاف پذیری بدن خود را تا حد قابل ملاحظه ای افزایش دهد. این امر سبب می شود تا تمام قسمت های یک ماهیچه به حرکت واداشته شوند. این کار برای بدن سازها بسیار مفید است چرا که به دلیل خستگی و در هم پیچیدگی این امکان وجود دارد که ماهیچه ها احساس خستگی کرده و کل قسمت ها در تمرین ها فعالیت نکنند، اما با کمک از حرکات کششی گرفتگی عضلات به پایین ترین میزان خود می رسد.


 ● انواع حرکات کششی
▪ کشش بالستیک
این حرکت در گذشته رواج بسیاری داشته اما در حال حاضر در میان ورزشکاران حرفه ای به دلیل خطرات احتمالی که در بر دارد چندان شایع نمی باشد. این تمرین باعث می شود که فرد با اندازه حرکت خود، ماهیچه ها را به بیشترین میزان کشیدگی که فراتر از حد طبیعی می باشد برساند. به عنوان مثال زمانی که عضله زردپی زانو را می کشید بالاجبار باید خم شوید که این حرکت شما را در یک موقعیت نامتعادل قرار داده و ریسک بروز آسیب دیدگی بالا می رود.


▪ کشش استاتیک
این حرکت نیازی به وجود یار ندارد و بسیار موثر و بی خطر می باشد. برای انجام آن خودتان را در حالت مقرر قرار داده و عضلات خود را تا آنجا که می توانید بکشید تا فشار لازم را در آنها احساس کنید. حرکت را پس از اندکی قطع کرده به شرایط عادی باز گردید و یک مرتبه دیگر آنرا تکرار کنید.


▪ کشش ایزومتریک
این حرکت نیز یکی از حرکات بسیار خوبی است که بیشتر ورزشکاران در میان تمرین های خود به طور گسترده از آن بهره می برند. برای انجام آن شما نیاز به یک یار و یا دیوار دارید تا میزان سودمندی حرکت افزایش پیدا کند. مانند حرکت بالستیک هیچ خطری را به همراه ندارد و فشار کمتری را نسبت به حرکت استاتیک به بدن وارد میکند. این حرکت برای قسمت هایی از بدن مثل ماهیچه های زردپی پشت پا اجباری میباشد.

 

 

 

 

▪ چگونه حرکات کششی را انجام دهید
امروزه حرکات بالستیک چندان مفید شناخته نمی شوند، مگر اینکه شما یک ژیمناست و یا بالرین باشید. شما هیچ گاه نباید ماهیچه های خود را بیش از آنچه در حد توانایی شان است بکشید. اگر در هنگام انجام این تمرین احساس راحتی نمیکنید بنابراین باید از انجام آن صرفنظر کنید.
گرم کردن بدن پیش از انجام حرکات ورزشی بسیار مهم می باشد. گرم کردن بدن قابلیت انعطاف پذیری و انسجام ماهیچه ها را افزایش می دهد. به عبارت دیگر ریسک آسیب دیدگی در حین انجام حرکات کششی را که خود به عنوان حرکات جلوگیری کننده از صدمه دیدگی شناخته می شوند، را کاهش می دهد.

همیشه به خاطر داشته باشید که حرکات کششی همان گرم کردن بدن نیستند!گرم کردن با حرکاتی از قبیل چرخش مفاصل، ایروبیک و نفس گیری همراه می باشد. نرمش های گرم کردن بدن را باید در حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه انجام دهید.

 

حرکات کششی پس از گرم کردن بدن و قبل و بعد و در حین حرکات اصلی انجام میشوند. بهترین نتیجه زمانی پدیدار می شود که برای مدت زمان ۳۰ ثانیه در موقعیت کشش باقی بمانید. به جای اینکه بر روی نیمکت بنشینید و منتظر ست بعدی خود بمانید سعی کنید حرکات کششی انجام دهید.
در هنگام کشش عضلات خود را از یکدیگر جدا کنید. همیشه بهتر است که تک تک بر روی عضلات خود کار کنید به جای اینکه یکدفعه بر روی همه آنها کار کنید. جدا کردن عضلات از یکدیگر به شما اجازه می دهد تا کنترل بیشتری بر روی آنها پیدا کنید.


 ● ماهیچه های مختلفی را بکشید
▪ سینه
بر روی یک لبه (مثل درگاه در) بایستید. بر روی لبه آن بایستید و دستان خود را اندکی بالاتر از شانه ها نگه دارید. بازوهایتان را به نرمی خم کنید و آرنج ها را به سمت پایین بیاورید. نیم تنه خود از کمر به بالا را به سمت مخالف بچرخانید تا در سینه خود احساس کشیدگی کنید.


▪ حرکات کششی شانه ها
شانه سمت چپ خود را با دست راستتان بگیرید. در همان حال که شانه چپ خود را گرفته اید، آرنج دست راست را با چانه خود همسطح سازید. با دست چپ خود آرنج مخالف را بگیرید. حالا آرنج دست راست را به سمت عقب بکشید و تا آنجا که میتوانید آرنج ها را به سمت خارج فشار دهید. همین کار را با شانه مخالف نیز انجام دهید. آرنج خود را بیش از اندازه تحت فشار قرار ندهید. بیشترین میزان فشار باید به دلیل کشش آرنج ها ایجاد شود.


حرکات کششی عضله سه سر
دست خود را به طور مستقیم به سمت بالا ببرید. آرنج خود را مانند زمانی که میخواهید کمر خود را بخارانید خم کنید. از دست دیگر استفاده کنید و آرنج دست دیگر را بگیرید و به سمت عقب بکشید.


▪ حرکات کششی عضله دو سر
طوری بایستید که در مقابل شما یک سطح صاف قرار گرفته باشد ( مثل یک دیوار). دست های خود را به سمت دیوار دراز کنید و بکشید. کل دست ها و شانه ها باید به طور محکم با دیوار ارتباط برقرار کنند. سپس نیم تنه خود، از کمر به بالا را به سمت خارج بکشید و دست های خود را از طرفین تا آنجا که ممکن است بکشید.


▪ حرکات کششی کمر
آسانترین حرکت کششی برای کمر این است که چیزی را که دستگیره ای همسطح با شکمتان دارد، را بگیرید و سپس خم شوید ( مانند تعظیم ژاپنی ها) و سپس با کمک پاها خودتان را به عقب هل دهید. تنفس مناسب نتیجه را مطلوب تر خواهد ساخت.


▪ کوادر
در حالت ایستاده، زانوی سمت راست خود را خم کنید و با دست راست ، قوزک پا را بگیرید. قوزک پا را به سمت ران بیاورید. پای دیگر باید کاملا عمودی در روی زمین قرار داشته باشد. برای اینکه بتوانید تعادل خود را حفظ کنید می توانید دست دیگر خود را به جایی بگیرید. همین کار را برای پای دیگر نیز باید انجام دهید.


▪ حرکات کششی عضلات عقب ران
پای خود را در حال استراحت بر روی سطحی بالاتر از زانو ها قرار دهید و پای خود را آنچنان خم کنید که می خواهید با زانو پیشانی خود را لمس کنید. اجازه دهید که زانویتان به آرامی خم شود. حرکت را برای پای دیگر نیز باید تکرار کنید.


▪ حرکات کششی عضلات ساق پا
دست های خود را باز کنید و آنها را در مقابل دیوار، همسطح با صورت خود قرار دهید. یکی از پاها باید کمی نزدیکتر به دیوار باشد. پاشنه پای خود را از دیوار دور کنید و آرنج هایتان را خم کرده و صورت خود را به سمت دیواری که در جلویتان قرار دارد، بیاورید.


تاریخ : 12 / 2 / 1393
بازدید : 680
نویسنده : sharef zadeh

 


نکات مهم در ورزش - بهانه‌هائی برای ورزش نکردن

یکی از برنامه‌هائی که عمدتاً از طرف افراد آورده می‌شود این است که داشتن فعالیت بدنی هزینه بالائی دارد. نیاز به وسیله، کفش و لباس مخصوص دارد.
ولی در نظر داشته باشید که گاهی باید هزینه پرداخت تا ورزش کرد.
فعالیت بدنی را می‌توان هرجا و بدون هیچ وسیله‌ای انجام داد. جابه‌چا نمودن لوازم، چوب، کتاب‌ها و کودکان به‌عنوان فعالیت بدنی تکمیلی معادل بالا رفتن از پله‌ها می‌باشند. پیاده‌روی به‌عنوان فعالیتی که بیشتر از همه انجام می‌شود و بیش از همه توصیه نیز می‌شود کاملاً بی‌نیاز از این موارد است. بیشتر مناطق شهری دارای پارک، آب‌نما یا پیاده‌روهائی ایده‌آل برای پیاده‌روی، دویدن یا ورزش و بازی هستند. نیازی نیست برای این‌ کارها به باشگاه، استخر یا سایر مکان‌های ورزشی مراجعه کرد.
بهانه بعدی که خیلی هم رایج است کمبود وقت است. شما اغلب این جملات را می‌شنوید که سرم خیلی شلوغ است. فعالیت بدنی وقت زیادی می‌برد.
اما بدانید که حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط در هر روز برای بهبود و حفظ سلامتی توصیه می‌شود. البته این به معنای قطع فعالیت بدنی پس از نیم ساعت نمی‌باشد. بیشتر فعالیت‌ها را می‌توانید با کارهای روزمره مثل محل کار، مدرسه، خانه یا بازی و تفریح ممزوج کنید. بیشتر فعالیت‌ها را می‌توانید با امور روزانه خود انجام دهید: ۱۰ دقیقه پیاده‌روی سریع، ۳ بار در روز ۲۰ دقیقه در ابتدای صبح و ۱۰ دقیقه در طول روز. حتی اگر مشغله شما زیاد باشد باز هم می‌توانید ۳۰ دقیقه فعالیت در روز را به برنامه‌هایتان اضافه کنید.
کودکان طبیعتاً دارای تحرک بالائی هستند و به‌ندرت یک‌ جا می‌نشینند. نیازی به صرف وقت و انرژی برای آموختن چیزهائی در مورد فعالیت بدنی به آنها نیست. به اندازه کافی فعال هستند.
مطالعات اخیر در مورد کودکان در سراسر جهان نشان داده که آنها در مناطق شهری فقیر در حال غیرفعال شدنند. وقت و منابع مصروف برای آموختن ورزش به آنها قطع می‌شود و بازی‌های کامپیوتری و تلویزیون جای تفریحات فعال آنها را می‌گیرد. تخمین زده شده که در بسیاری از کشورها چه توسعه‌یافته و در حال توسعه بیش از ۳/۲ جوانان از تحرک بدنی ناکافی برخوردارند. فعالیت بدنی ناکافی در کودکان می‌تواند عواقب نابه‌هنجار طولانی مدتی روی سلامتی به‌جای بگذارد.
فعالیت بدنی منظم باعث فواید جسمی، روحی و اجتماعی بسیاری برای جوانان می‌شود. فعال بودن به‌صورت بالقوه باعث کمک به جوانان و کودکان در داشتن استخوان‌ها، عضلات و مفاصل سالم می‌شود. وزن بدن را تنظیم کرده و چربی را کاهش می‌دهد و عملکرد مؤثر قلب و شش‌ها را فراهم می‌کند.
بازی، ورزش و سایر فعالیت‌های بدنی این فرصت را به جوانان می‌دهد که ابراز وجود کنند، خودشان را باور کنند و موفقیت و همکاری جمعی را تجربه کنند. هم‌چنین این‌ها کمک می‌کنند تا از اضطراب و افسردگی پیشگیری شود.
انجام ورزش و فعالیت‌های بدنی هدایت شده و منظم می‌تواند پذیرش سایر رفتارهای بهداشتی نظیر پرهیز از سیگار، الکل و مواد مخدر و رفتارهای خشن را تسریع کند. الگوهای فعالیت بدنی که در کودکی و دوران بلوغی کسب می‌شوند بیشتر در طول زندگی باقی می‌مانند و پایه‌ای برای زندگی فعال و سالم هستند.
● فواید فعالیت بدنی
فواید فعالیت بدنی منظم برای سلامت بسیار است. حداقل ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط، مثلاً پیاده‌روی سریع، برای به‌دست آوردن بسیاری از این اثرات کافی است. اگرچه، با افزایش سطح فعالیت، فواید آن نیز افزایش می‌یابد.
● فعالیت بدنی منظم
▪ خطر مرگ و میر قبل از بلوغ را کاهش می‌دهد.
▪ خطر مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی یا سکته مغزی را کاهش می‌دهد که مسئول یک سوم تمام مرگ‌ها هستند.
▪ خطر ایجاد بیماری قلبی یا سرطان روده‌ها را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.
▪ خطر ابتلای به دیابت نوع ۲ را ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.
▪ کمک می‌کند تا احتمال ابتلای به فشار خون بالا را که یک پنجم جمعیت بالغ دنیا را گرفتار کرده کاهش یابد.
▪ به پیشگیری یا کاهش استئوپروز کمک می‌کند. خطر شکستگی لگن را تا ۵۰ درصد در زنان کاهش می‌دهد.
▪ خطر ایجاد دردهای ناحیه کمر را کاهش می‌دهد.
▪ باعث ترفیع سلامت روحی و روانی می‌شود. اضطراب، استرس و احساس افسردگی و تنهائی را کاهش می‌دهد.
▪ کمک می‌کند تا از عادات خطرناک مثل مصرف سیگار، الکل و سوءاستفاده از مواد مخدر و رژیم غذائی بد و خشونت مخصوصاً در کودکان و نوجوانان جلوگیری شود.
▪ کمک می‌کند تا وزن بدن را تنظیم کرده و خطر چاقی را ۵۰ درصد نسبت به افرادی بی‌تحرک کاهش می‌دهد.
▪ کمک می‌کند تا استخوان‌ها، عضلات و مفاصل سالمی داشته باشیم و افراد دچار حالات ناتوان کننده مزمن را از نظر قدرتی تقویت می‌کند.
▪ می‌تواند به درمان حالت‌های دردناک مثل کمردرد و زانودرد کمک کند.
همه ما می‌دانیم که فعالیت بدنی ـ مثل پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری و بازی‌های مختلف باعث می‌شود شما احساس خوبی داشته باشید ولی فعالیت‌ بدنی منظم فواید بسیار دیگری نیز دارد. این کار نه تنها باعث بهبود و حفظ سلامت می‌شود، بلکه اثرات مفید اقتصادی و اجتماعی خود را دارد. فعالیت بدنی منظم به کشورها و اقتصاد کمک می‌کند تا هزینه‌های مراقبت‌های بهداشتی کاهش یابد.
تولید افزایش یابد، مدارس بهتر شوند، غیبت از محل کار و تعویض شغل کمتر شود و مشارکت در ورزش و تفریحات سالم افزایش یابد. در بسیاری کشورها، هزینه‌های بهداشتی به علت نبود فعالیت بدنی و چاقی بالاست. 


تاریخ : 12 / 2 / 1393
بازدید : 615
نویسنده : sharef zadeh

  

نتایج تحقیقات دو گروه از دانشمندان تایوانی و استرالیایی نشان می دهد در شرایطی که اعتیاد به تلویزیون از طول عمر می کاهد، انجام روزانه ۱۵ دقیقه فعالیتهای ورزشی می تواند ۳ سال به عمر انسان بیفزاید.

 

 

پژوهشگران موسسه ملی تحقیقات بهداشت و دانشگاه ملی ورزش تایوان با بررسی بیش از ۴۰۰ هزار نفر که بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۸ در برنامه گزینش پزشکی شرکت کرده بودند افرادی که فعالیتهای ورزشی نداشتند را با کسانی که روزانه به میزان کمی فعالیتهای ورزشی داشتند مورد مقایسه قرار دادند.

 

 

 

"میزان کم" ورزش به معنی انجام هر نوع فعالیتهای ورزشی به میزان متوسط ۹۲ دقیقه در هفته یا در حدود ۱۵ دقیقه در روز است.

 

 

 

نتایج این تحقیقات که در مجله پزشکی لانست منتشر شده است نشان می دهد عمر متوسط افرادی که به طور متوسط ۱۵دقیقه در روز ورزش می کردند سه سال نسبت به افراد بی تحرک بیشتر بود.

 

 

 

براساس گزارش خبرگزاری فرانسه، دانشمندان استرالیایی در تحقیقاتی دیگری دریافتند که تماشای تلویزیون و یا فیلم به مدت متوسط ۶ ساعت در روز می تواند عمر متوسط را در حدود ۵ سال کاهش دهد.

 

 

 

در این تحقیقات که در سال ۲۰۰۸ بر روی ۱۱ هزار استرالیایی بزرگسال با حداقل سن ۲۵ سال انجام شد نشان داد که در آن سال، بزرگسالان استرالیایی با سن ۲۵ سال و بیشتر در مجموع ۹٫۸ میلیون ساعت از وقت خود را در برابر صفحه کوچک تلویزیون گذرانده بودند.

 

 

 

این بررسیها نشان داد که هر ساعت تماشای تلویزیون عمر متوسط زندگی را به میزان ۲۲ دقیقه کاهش می دهد. به طوریکه تماشای یک ساعت تلویزیون برابر با کشیدن دو نخ سیگار از طول عمر کم می کند.

 

 

 

در افرادی که تماشای جعبه جادو به ۶ ساعت در روز می رسد عمر متوسط ۴٫۸ سال نسبت به کسانی که تلویزیون تماشای نمی کنند کوتاهتر است.


تاریخ : 12 / 2 / 1393
بازدید : 834
نویسنده : sharef zadeh

 


یکی از آثار ورزش علاوه‌بر حفظ سلامت و تندرستی، درمان بیماری‌هاست که نباید از آن غفلت کرد.
با ارزش‌ترین سرمایه برای یک جامعه داشتن جوانان نیرومند و قوی است برای نیل به آن تربیت بدن با اصول صحیح بهترین است.

آثار ورزش,بیماری‌های قلبی و عروقی,سی دی ایروبیک

 


نکات مهم در ورزش - برای سلامت جسم و روح ورزش کنید

اصولاً هدف آفرینش کار و کوشش است و رخوت و سستی خلاف فطرت بشری است. نیاز انسان به حرکت و فعالیت‌ در طول حیات تاریخی او همواره با کسب تجارت و کشف روش‌های جدید همراه بوده است. ورزش‌ و فعالیت‌های بدنی وسیله‌ای برای سلامت جسم و روح بوده است و آن را باید جزو لاینفک زندگی دانست. مفاهیمی مانند تندرستی، بهداشت، رشد فردی و اجتماعی و سلامت روحی، ارتباط نزدیکی با ورزش دارد.
● در کلسترول خون
کلسترول ماده‌ای است که در بدن ساخته و یافت می‌شود. اگر مقدار آن زیاد شود (به علت مصرف برخی مواد غذائی) ازدیاد پلاک‌های کلسترول بد در عروق خونی به‌خصوص عروق نازک و مغز و قلب باعث ایجاد سکته خواهد شد.
برای پیشگیری از این امر می‌توان با رعایت رژیم غذائی مناسب و در عین حال ورزش کلسترول خون را پائین آورد. لازم به ذکر است رژیم غذائی همراه تمرینات بدنی مکمل یکدیگر بوده مثلاً دویدن سه بار در هفته و هر بار بالای ۳۰ دقیقه.
مطالعات نشان می‌دهد که ورزش منظم و متمادی حتی به میزان متوسط بیماری عروق کرونری قلب را که سفتی آنها باعث انفارکتوس قلبی می‌شود، مدت‌ها به‌تأخیر می‌اندازد. چاقی خود دارای عوارض بسیاری است از جمله افزایش کلسترول خون که باعث ازدیاد کار قلب شده آن را زودتر خسته و فرسوده می‌کند. با ورزش و انجام حرکات ریتمیک می‌توان چربی‌های اضافی بدن را سوزاند و تبدیل به انرژی نمود و در نتیجه بدن متناسب می‌شود و قدرت و توان عضلات بیشتر می‌شود.
● بیماری‌های قلبی و عروقی
با یک رژیم ورزشی مرتب می‌توان احتمال بروز حوادث قلبی عروقی را کاهش داد. ورزش منظم می‌تواند فشار خون را کاهش دهد و موجب بهبود نسبت چربی در خون شود.
مستقل از اثر آن روی کاهش وزن، فشار ورزش بر روی قلب برای افرادی که از داروهای محدودکننده حداکثر ضربان استفاده می‌کنند ضروری است، میزان فشار وارده به بدن در هر جلسه ورزش باید به ترتیبی باشد که ضربان نسبت به زمان استراحت بالا رود و به‌تدریج بدن به چنان آمادگی برسد که یک برنامه ورزشی روزانه صبح یا هر جلسه نیم ساعت را به خوبی تحمل کند. پیاده‌روی در پارک، نرم دویدن، نرم شنا کردن، گلف از مناسب‌ترین ورزش هستند.
● دیابت
همه در خون خود قند دارند، ماهیچه‌ها از قند جاری در رگ‌ها، قند مورد نیاز خود را جذب می‌کنند تا قادر به تأمین انرژی مورد نیاز برای سوخت و ساز و حرکت باشند.
بروز هر عیب و نقصی در این فعل و انفعالات سبب بالا رفتن قند خون و بروز بیماری دیابت می‌شود. منظور از ورزش در بیماران قندی این نیست که حتماً باید حرکات شدید و قهرمانی باشد بلکه برای آنان راه رفتن و دویدن ملایم بهترین ورزش است. راه رفتن ‌نه‌تنها باعث تولید انسولین می‌شود بلکه سبب می‌شود انسان از هوای آزاد استفاده کرده و اکسیژن بیشتر دریافت کند تا یاخته‌های بدن رشد کنند.
در بیماران مبتلا به بیماری قند نوع دوم نیاز به انسولین برای سوخت و ساز گلوکز بر اثر ورزش کاهش می‌یابد زیرا در حین ورزش و بعد از آن حساسیت بافت اسکلتی و بافت چربی نیز به انسولین افزایش می‌یابد و تولید گلوکز کبدی در بدن نیز کمتر می‌شود و هرگاه بیمار تمرینات بدنی منظم را در برنامه عادی زندگی خود قرار دهد باید انتظار داشت نیاز به انسولین کاهش یابد. ورزش دائمی می‌تواند از اثرات زیان‌بار دیابت در زندگی بیمار بکاهد و دستگاه قلبی ـ عروقی را متناسب سازد. 


به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شعبه 2 روانشناسی و... و آدرس sina95.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 191
بازدید دیروز : 197
بازدید هفته : 1244
بازدید ماه : 1541
بازدید کل : 1337230
تعداد مطالب : 2955
تعداد نظرات : 52
تعداد آنلاین : 1



Alternative content


RSS

Powered By
loxblog.Com