عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 21 / 2 / 1393
بازدید : 853
نویسنده : sharef zadeh

 ه نقل از وب دا؛ رییس گروه بهداشت محیط و حرفه ای مرکز بهداشت استان بوشهر گفت: اسانس هاي مواد معطر استفاده شده در تنباكوهاي معطر يا ميوه اي حاوي هزاران ماده سمي و كشنده است و از آنجا که تنباکو حاوی فلزات سنگینی چون آرسنیک، کروم، سرب و کبالت است در اثر حرارت دیدن آن در مجاورت ذغال، مقادیر زیادی از این  فلزات سنگین آزاد می‌شود که سبب بروز بیماری‌های مزمن و خطرناک می‌شوند.

 
مهندس میمنت توبه خاک در مورد دیگر مضرات تنباکوهای میوه ای گفت: مصرف این تنباکوها علاوه بر تحریک دستگاه تنفس موجب حساسیت و آلرژی می‌ شوند که علایم  آلرژیک و سرفه‌های مزمن همراه با خلط را برای فرد مصرف کننده به همراه دارد.
 
این کارشناس بهداشتی اضافه کرد: تنباکو میوه ای به دلیل داشتن رطوبت موجب رشد انواع قارچ ها و میکروب های کشنده در آن می شود و افزودن الکل یا داروهای روانگردان به تنباکوی قلیانهای میوه ای  از دیگر خطرات استعمال این قلیانها به شمار می رود.
 
وی در مورد عوارض مصرف قلیان گفت: دود قلیان مجموعه ای از مواد سرطان زای ناشی از سوختن ذغال است كه این مواد عامل اصلی بروز سرطان ریه، بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان های ریه، لب، دهان، حنجره، مری، معده، لوزالمعده، مثانه ، کبد و روده بزرگ از عوارض بدخیم مصرف طولانی مدت استفاده از قلیان است.
 
کارشناس بهداشت استان بوشهر در مورد افرادی که قلیان نمی‌ کشند و در معرض دود آن قرار گرفته اند، گفت: در طولانی‌ مدت مصرف کنندگان قلیان و اطرافیان آنها که در معرض دود تحمیلی آن قرار دارند همچون مصرف کنندگان آن مبتلاء به انواع سرطان ها، بیماری قلبی و عروقی و تنفسی خواهند شد.
 
 یکساعت در معرض دود قلیان ماندن معادل کشیدن 6 نخ سیگار
 
وی همچنین اضافه کرد: دود حاصل از مصرف قلیان ترکیبی از مواد دخانی و سوختی است که خطر جدی برای اطرافیان خصوصاً کودکان محسوب می شود و يك ساعت درمعرض دود قليان ماندن معادل مصرف 6 تا 8 نخ سيگار است.
 
توبه‌خاک افزود:خطر ابتلا به بیماری های ناشی از استعمال دخانیات در افراد غیر قلیانی که در معرض دود به ویژه در محیط های بسته قرار دارند نیز همچون افراد قلیانی دچار چروکیدگی پوست، پیری زودرس، تیرگی زیر چشم و لب ها و فساد دندان ها خواهند شد.
 
وی خاطرنشان کرد: قلیان نه تنها تمام 4 هزار ماده سمی و 70 ماده سرطان زا موجود در سیگار را دارا است بلکه مونوکسید کربن بیشتری را تولید می کند و زناني كه در طول دوران بارداري خود، مصرف كننده قليان بوده يا در معرض دود قليان اطرافيان قرار گرفته اند، وزن نوزادشان در هنگام تولد كمتر از حد طبيعي بوده و خطر ابتلا به بيماري هاي ريوي در اين نوزادان بيشتر است.
 
 وجود 400 ماده سمی و 70 ماده سرطان زا در مواد دخانی
 
این کارشناس بهداشتی اضافه کرد: استعمال دخانيات تنها به معني مصرف سيگار نيست و توتون و تنباكو، پيپ و قليان نيز دخانيات محسوب مي‌شوند که دود ناشی از دود ناشي از مواد دخاني بيش از 4000 ماده سمي و 70 ماده سرطان‌زا دارد.
 
وی در مورد اعتیاد آور بودن مواد دخانی گفت: مواد دخاني به علت وجود نيكوتين، اعتيادآور بوده و مصرف تفنني آن مي‌تواند منجر به اعتياد و وابستگي فيزيكي به نيكوتين شود.
 
توبه‌خاک در مورد تصوری اشتباه که اگر دود وارد ریه نشود و فقط از راه دهان خارج شود، آسیبی به ریه‌ها وارد نمی‌‌شود، گفت: چون دود از طریق مخاط دهان و حنجره جذب بدن گشته و آثار سوء خود را می ‌گذارد به طوری که هر فرد سيگاري به طور متوسط روزانه 8 تا 12 نخ سيگار مصرف مي كند و به طور مستقيم با 40 تا 75 پك در روز حدود 5/0 تا 6/0 ليتر دود استنشاق مي كند در حالي كه مصرف كنندگان قليان در هر پك 15/0 تا يك ليتر دود استنشاق مي كند.
 
این کارشناس با توجه به شیوع مصرف قلیان در سال های اخیراضافه کرد: شیوع مصرف قلیان در سال های اخیر نشان از بی اهمیت دانستن قلیان به عنوان یک ماده دخانی اعتیاد آور است به صورتی که استعمال آن توسط خانواده به صورت دست جمعی در محافل خصوصی و یا در اماکن عمومی و حتی مصرف آن در نوجوانان و جوانان به صورت نا آگاهانه زیاد شده است.
 
وی در مورد تغییرالگوی مصرف مواد دخانی در جوانان گفت: استفاده از قليان بعنوان وسيله تفريحي و دردسترس بودن، عرضه روزافزون و شايع قليان در اماكن تفريحي و رستوران‌ها و قهوه‌خانه‌ها با تنباكوهاي ميوه‌اي و معطر موجب گرايش نوجوانان و جوانان به سمت مصرف آن شده است.
 
کارشناس بهداشت استان بوشهر اضافه کرد: احساس جذابيت، مورد توجه بودن، حس استقلال، پذيرفته شدن توسط همسالان و الگو گرفتن از هنرپيشه‌ها ، اجتماعي شدن و باورهاي غلط از جمله رفع خستگي، دلشوره و اضطراب در اثر استعمال قلیان نيز از ديگر ترفندهاي صنايع دخاني براي جذب مصرف‌كنندگان بيشتر است.
 
وی در پایان گفت: با توجه به ممنوعیت قلیان در مراکز عرضه مواد غذایی و اماکن عمومی از تیر ماه سال جاری 7 واحد به منظور جلوگیری از فروش قلیان تعطیل شدند. یکی از مشکلات موجود فروش قلیان توسط دست فروشان دوره گرد در پارکها و سواحل بوشهر می‌باشد که با توجه به قوانین موجود باید با شدت بیشتری نسبت به جمع آوری قلیانها اقدام شود.
 

تاریخ : 21 / 2 / 1393
بازدید : 807
نویسنده : sharef zadeh


سیگار

 

همه مضرات قلیان

قلیان، این وسیله کم‌ خرج، اما پرخطر این روزها پای ثابت تفریح بسیاری از جوانان و خانواده‌های ایرانی است، قلیان‌کش‌های حرفه‌ای یک قانون نانوشته برای خود دارند، قانونی که از برخی باورهای نادرست رایج از قدیم تاکنون شکل گرفته است.

 
 

مصرف کنندگان قلیان به این دلیل در بین انواع دخانیات موجود در بازار به قلیان روی آورده اند که آن را کم خطرترین نوع مواد دخانی می دانند، غافل از این که آنچه کشیدن قلیان با مصرف کنندگان آن می کند به مراتب ناگوارتر از سیگار است.

چه آنهایی که به ادعای خودشان تفننی قلیان می کشند، چه آنهایی که قلیان کش حرفه ای هستند باید بدانند که مصرف قلیان بتدریج آنها را در معرض انواع بیماری ها قرار می دهد که بسیاری از آنها ممکن است زمانی آثار خود را بروز دهند که دیگر کار از کار گذشته و درمان قطعی برای آنها وجود ندارد. چروکیدگی پوست، پیری زودرس، تیرگی زیر چشم و لب ها، زردی و فساد دندان ها از مهم ترین نشانه های ظاهری افرادی است که قلیان کشیدن جزو برنامه های روزمره زندگی شان شده است.

خانم هایی که سیگار و قلیان می کشند باید با چهره زیبا و پوست شفاف و جوان خداحافظی کنند، چرا که نیکوتین سیگار یا قلیان در خانم ها جذب بیشتری دارد.

مصرف کنندگان قلیان و اطرافیان آنها که در معرض دود تحمیلی آن قرار دارند مانند مصرف کنندگان سیگار مبتلا به انواع سرطان ها، بیماری های قلبی، عروقی و تنفسی خواهند شد.

تحقیقات نشان می دهد 12 درصد بیماری های قلبی و عروقی، 66 درصد برونشیت و سرطان ریه و 38 درصد بیماری های حاد تنفسی در جهان به مصرف دخانیات اختصاص دارد.

همچنین مصرف قلیان شما را چهار تا ده برابر بیشتر از افراد دیگر در معرض سرطان دهان، حنجره و مری قرار می دهد. زنانی که در طول دوران بارداری خود، مصرف کننده قلیان بوده یا در معرض دود قلیان اطرافیان قرار گرفته اند، وزن نوزادشان هنگام تولد کمتر از حد طبیعی بوده و خطر ابتلا به بیماری های ریوی در این نوزادان بیشتر است.

برخلاف تصور بعضی افراد، دود حاصل از قلیان به هیچ وجه کم خطر نیست، بلکه حاوی مواد سرطان زا و سمی بی شماری است که موجب بروز سرطان های ریه، لب و حفره دهانی، بیماری های قلبی و عروقی و دیگر بیماری ها و سرطان ها می شود. همچنین استفاده مشترک از قسمت های دهانی قلیان، عاملی انتقال بیماری های واگیرداری همچون سل و هپاتیت است.

بوی بد دهان، دندان زرد، از دست دادن دندان و بیماری لثه از عوارض ناشی از مصرف قلیان است.

تنباکو و توتون مورد استفاده در قلیان معمولا از بی کیفیت ترین و نامرغوب ترین انواع موجود و خطرناک ترین آنهاست، ضمن این که اسانس های مواد معطر استفاده شده در تنباکوهای معطر یا میوه ای حاوی هزاران ماده سمی و کشنده است.

هر وعده قلیان برابر یک پاکت سیگار

مانند بسیاری از کشورهای همسایه، قلیان یکی از وسایل تفریحی رایج در ایران است که گرچه بارها از سوی مسئولان وزارت بهداشت و نیروی انتظامی مصرف آن در اماکن عمومی و بخصوص سفره خانه های سنتی منع شده، اما انگار براحتی نمی شود شر آن را از چنین مکان هایی کم کرد.

در این شرایط، پزشکان متخصص هشدار می دهند مصرف کنندگان قلیان، در هر بار مصرف دود بسیار زیادتری را در مقایسه با کشیدن یک نخ سیگار وارد ریه های خود می کنند، چون تنباکوی مصرفی در قلیان 400 نوع ماده سمی و سرطان زا دارد، تنباکوهای میوه ای علاوه بر این 400 نوع سم، مضرتر هستند.

افراد سیگاری که به طور متداول هشت تا 12 نخ سیگار در روز مصرف می کنند، به طور متوسط با 40 تا 75 پُک که به مدت پنج تا هفت دقیقه طول می کشند حدود 5 تا 6 لیتر دود استنشاق می کنند و این در حالی است که مصرف کننده قلیان در هر وعده مصرف که به طور متداول 20 تا 30 دقیقه طول می کشد، حدود 50 تا 200 پک می زند که هر پک به طور متوسط حاوی یک لیتر دود است.

رشد قارچ و میکروب در ریه شما

اگر هنوز هم به هیچ قیمتی حاضر به کنار گذاشتن قلیان نیستید پس خودتان را برای پذیرایی از مهمان های ناخوانده آماده کنید، چون ریه های شما محل مناسبی برای رشد انواع میکروب و قارچ خواهد بود.

به گفته پزشکان به دلیل مرطوب بودن راه های هوایی و مجرای خروج دود، قلیان می تواند عامل مهمی در رشد میکروب و قارچ باشد.

تحقیقات نشان می دهد که کشت مواد داخل لوله قلیان حاوی صدها نوع قارچ و میکروب بوده و براحتی با دود، وارد دستگاه تنفس شده و ایجاد عفونت های مزمن می کند.

ابتدا شخص متوجه بیماری خود نمی شود، ولی سال های بعد به دلیل نفوذ این قارچ و میکروب در لایه های مختلف ریه، بیماری هایی مثل برونشیت، آمفیزم ریه و سرانجام آسم ایجاد می شود، این در حالی است که شخص هنگامی به بیماری خود پی می برد که متاسفانه چاره ای جز تحمل بیماری تا آخر عمر نخواهد داشت.

زخم هایی که دیر خوب می شود

آنهایی که اهل کشیدن سیگار و قلیان هستند باید بدانند حالا دیگر نه فقط مستعد ایجاد زخم های گوارشی، تشدید برگشت اسید معده به مری و ایجاد سرطان های دستگاه گوارش هستند، بلکه اگر همین حالا هم به زخم های سیستم گوارشی مبتلا بوده و مراحل درمان را می گذرانند، مصرف قلیان بهبود زخمشان را به تاخیر می اندازد و پاسخ به درمان را کند می کند.

به همین دلیل است پزشکان متخصص به بیمارانی که از سوءهاضمه رنج می برند، توصیه می کنند برای افزایش تاثیر درمان و کاهش عود بیماری، به طور جدی مصرف سیگار و قلیان را کنار بگذارنند.

مصرف سیگار و قلیان موجب اختلال در جذب کلسیم و ساخت استخوان، یائسگی زودرس، کاهش وزن و تخریب هورمون های جنسی می شود که همه اینها سرانجام به تسریع روند ابتلا به پوکی استخوان کمک می کند.

باورهای غلط درباره قلیان

باور غلط: از آنجا که تنباکوی قلیان از راه آب فیلتر می شود، بنابراین تمام مواد مضر آن تصفیه می شود.

واقعیت: کشیدن تنباکو به وسیله آب، مواد سرطان زای آن را تصفیه نمی کند، این دود می تواند به اندازه دود سیگار اثر مخرب روی ریه و قلب داشته باشد.

باور غلط: استنشاق دود قلیان ریه ها را نمی سوزاند به همین دلیل مضر نیست.

واقعیت: دود قلیان وقتی استنشاق می شود، ریه ها را نمی سوزاند، زیرا از طریق آبی که در پایین آن قرار دارد خنک می شود با این که دود خنک می شود، اما هنوز هم حاوی مواد سرطان زایی است که برای بدن مضر است.

باور غلط: کشیدن قلیان سالم تر از کشیدن سیگار است.

واقعیت: دود قلیان به اندازه دود سیگار مضر است، قلیان به روشی متفاوت دود تولید می کند به این ترتیب که دود سیگار از سوختن تنباکو ایجاد می شود، در حالی که دود قلیان به وسیله گرم شدن تنباکویی که در کاسه ای بالای آن قرار دارد از راه زغال تولید می شود، بنابراین دود حاصل از آن هم به اندازه دود سیگار سرطان زاست.

باور غلط: کشیدن قلیان به اندازه کشیدن سیگار اعتیادآور نیست، زیرا نیکوتین ندارد.

واقعیت: تنباکوی قلیان هم مثل تنباکوهای معمولی حاوی نیکوتین است، به طوری که در یک مصرف 60 دقیقه ای قلیان، فرد مصرف کننده در معرض حجم دودی صد تا 200 مرتبه بیشتر از یک نخ سیگار قرار می گیرد.

باور غلط: تنباکوی گیاهی قلیان سالم تر از تنباکوی معمولی است.

واقعیت: قلیان هم مانند کشیدن سیگار گیاهی یا طبیعی، فرد را در معرض مواد سرطان زا قرار می دهد.

باور غلط: اگر دود قلیان وارد ریه نشود و فقط از راه دهان خارج شود، آسیبی به ریه ها وارد نمی شود.

واقعیت: این تصور کاملا غلط است، چون دود از طریق مخاط دهان و حنجره جذب بدن شده و آثار سوء خود را می گذارد. حتی در هوایی که دود قلیان آزاد می شود، افرادی که قلیان نمی کشند و در معرض دود قرار گرفته اند در طولانی مدت دچار عوارض آن خواهند شد.


تاریخ : 21 / 2 / 1393
بازدید : 1403
نویسنده : sharef zadeh

 قليان که از يک کوزه شيشه ای يا سفالی، سرک سفالی، نی چوبی يا شيلنگ بلند ساخته شده ، از زمان صفويه به ايران وارد شد و به خاطر نحوه استفاده و ظاهرا" کم زيان بودن آن به نسبت چپق، باب طبع ايرانيان قرار گرفت و به سرعت بين مردم رواج يافت. در همين زمان قهوه خانه ها برای اولين بار، در بيرون شهرها برای استراحت مسافران،  راه اندازی شد و قليان هم به خاطر رواج و محبوبيتش نزد مردم، اندک اندک يکی از عناصر تفکيک ناپذير آن شد.

    

قليان و مخاطرات اجتماعي :

در سالهاي گذشته استفاده از قليان به سنين بالا محدود مي شد، در حالي كه در چند سال اخير ضمن افزایش استفاده از قليان متاسفانه  نوجوانان و جوانان به طرفداران اصلي آن تبديل شده اند.

        

تاسف بار تر اینکه  اخيرا" قليان مصرف خانوادگی پيدا کرده است. يعنی پدر و مادر همراه با فرزندان جوان و نوجوان خود، در مکان های تفريحی عمومی،  قليان دود می کنند .

      

خانوادگی شدن قليان باعث شروع عادت به نيکوتين در نوجوانان می شود. بطوریکه علاوه بر اين که قباحت و زشتی مصرف دخانیات و به تبع آن مصرف نيکوتين در نوجوانان از بين می رود، آنان را به نيکوتين نيز عادت می دهد و همین امر باعث می شودبه مرور مصرف قلیان به مصرف سيگار تبديل شود ، چرا كه  قليان را در هر مكان و زماني نمي‌توان كشيد ( قليان براي آماده شدن  نياز به وسايل و ابزار و ذغال و ... دارد )  اما سيگار به راحتي در هر مكان و زماني قابل دسترسي مي باشد . به همين جهت بعد از مدتی نوجوانی که به مصرف نيکوتين به وسيله قليان عادت کرده است، جهت تامين نيكوتين بدن خود به سيگار روی می آورد .

  

 

قليان و مخاطرات پزشكي :

تنباکويی که در قليان مصرف می شود غالبا" از نوع نامرغوب ترين تنباکوهاست. آلودگي اين تنباكوها به يك نوع باکتری موسوم به كوكسي گرم مثبت و يك نوع قارچ موسوم به آسپرژيلوس به اثبات رسيده است . تحقيقات نشان داده است مصرف اين تنباكوها‌ ‌آسيب‌هاي جبران ناپذيري به ريه و دستگاه تنفس انسان وارد مي‌كند و علاوه بر‌ ‌سرطان‌زا بودن اين مواد دخاني، بيماري پنومونی را بطور چشمگيري در مصرف كنندگان‌ ‌افزايش مي‌دهد.

 نكته قابل توجه اينكه اين تنباکوها به علت نا مرغوب بودن قابل استفاده در سيگار نبوده و به همين دليل آن را با انواع مواد شيميايی و اسانس ميوه ترکيب می کنند و به اسم توتون ميوه ای می فروشند كه اين امر بيماری زايی دود آن را چند برابر می کند.

تحقيقات نشان داده است كشيدن قليان همانند سيگار مي تواند خطر ابتلاء به سرطان ، بيماریهای قلبى، سكته، عقيم شدن، افزايش فشار خون، مشكلات باردارى، بيمارى هاى لثه، بيمارى هاى دندان، مسدود شدن شريان ها، زخم معده و آب مرواريد چشم را افزايش دهد . نكته مهم اينكه در قليان مواد سمي حاصل از سوختن ذغال  به دود آن افزوده مي شود كه به همين دليل بيماريزايي دود حاصل از كشيدن قليان به مراتب از دود سيگار بيشتر مي شود .

مقايسه بيماريزايي سيگار و قليان :

·         بررسی ها نشان داده است هر پكي كه به قليان زده مي‌شود تقريبا 40 برابر يك پك سيگار، دود به ریه فرد مي‌رساند و از طرف دیگر به دليل درجه حرارت بسیار بالای ناشی از اشتعال ذغال، مواد سمي و سرطان زاي بيشتري به وجود مي‌آيد.

 

    

 

·         ميزان تركيب سمي منواكسيد كربن در قليان   حدود 10 بار بيشتر از سيگار است.

 

·         نحوه پك زدن به قليان به صورتي است كه فرد با مكش عمیق باعث باقي ماندن دود در عمق ريه شده و به همین خاطر دود قلیان در مقایسه با دود سیگار  زودتر باعث تخریب بافت ریه  می شود.

 

·         مقدار نيکوتين موجود در يک وعده کشيدن قليان با مقدار نیکوتین موجود در يک بسته کامل سيگار برابری می کند. قلیان اعتياد آور تر است )

 

·         در دود سيگار حدود ۴۰۰۰ تركيب شيميايى شناسايي شده است كه تحقيقات نشان داده است بيش از 50 مورد آن ها سمى هستند . تقريبا“ تمامي 50 ماده سمي موجود در دود سيگار هنگام كشيدن قليان نيز توليد شده ضمن اينكه ميزانمنوكسيد كربن ـ فلزات سنگين و تركيبات شيميايي سرطانزا كه از ذغال يا مواد تشكيل دهنده قليان متصاعد مي شود به مراتباثرات سوء بيشتري نسبت به سيگار ايجاد مي كند .

 

·         علاوه بر خطرناك بودن دود قليان براي سلامت دستگاه تنفس ـ قلب و عروق ، عامل منفي ديگر قليان ، انتقال بيماريهاي مختلف از طريق دهان و دندان آلوده به وسيله استفاده مشترك چند نفر از يك ني قليان است كه باعث انتقال بيماريهايي مثلسل، هپاتيت و... مي شود.

 

·         در بين عموم مردم تصور بر اين است که آب قليان ، سموم حاصل از سوختن تنباكو و ذغال را جذب می کند  اما اين تصور فقط در صورتی صادق است که اين سموم در آب قابل حل باشند! كه البته اينطور نيست و دودي كه از قليان توليد مي شود مقادير زيادي سموم خطرناك دارد كه باعث بروز ناراحتي و بيماري هاي مختلف  مي شود.


تاریخ : 21 / 2 / 1393
بازدید : 733
نویسنده : sharef zadeh

 

 

مضرات قلیان,کشیدن قلیان

 

یک سری باورهای نادرست و واقعیت درباره کشیدن قلیان وجود دارد که برای شما بیان می کنیم:

 

باور غلط 1- ازآنجا که تنباکوی قلیان از طریق آب فیلتر می‌شود، کلیه مواد مضر آن تصفیه می‌شود.

واقعیت 1- کشیدن تنباکو از طریق آب، مواد سرطان‌زای آن را تصفیه نمی‌کند. این دود می‌تواند به اندازه دود سیگار اثر مخرب بر روی ریه و قلب داشته باشد.

 

باور غلط 2- استنشاق دود قلیان ریه‌ها را نمی‌سوزاند، به همین دلیل مضر نیست.

واقعیت 2- دود قلیان وقتی استنشاق می‌شود، ریه‌ها را نمی‌سوزاند، زیرا از طریق آبی که در پایین آن قرار دارد خنک می‌شود. با اینکه دود خنک می‌شود، اما هنوز هم حاوی مواد سرطان‌زایی است که برای بدن مضر است.

 

باور غلط 3- کشیدن قلیان سالم‌تر از کشیدن سیگار است.

واقعیت 3- دود قلیان به همان اندازه دود سیگار مضر است. قلیان به طریقی متفاوت دود تولید می‌‌کند: دود سیگار از سوختن تنباکو ایجاد می‌شود، در حالی که دود قلیان از طریق گرم شدن تنباکویی که در کاسه‌ای بالای آن قرار دارد از طریق زغال تولید می‌شود. محصول نهایی آن یعنی دود، یکسان است که حاوی مواد سرطان‌زا است.

 

باور غلط 4- کشیدن قلیان به اندازه کشیدن سیگار اعتیادآور نیست، زیرا نیکوتین ندارد.

واقعیت 4- تنباکوی قلیان هم مثل تنباکوهای معمولی حاوی نیکوتین است. در واقع، در یک جلسه 60 دقیقه‌ای قلیان، فرد در معرض حجم دودی 100 تا 200 مرتبه بیشتر از یک سیگار قرار می‌گیرد.

 

باور غلط 5- تنباکوی گیاهی قلیان سالم‌تر از تنباکوی معمولی است.

واقعیت 5- این هم مثل کشیدن سیگار گیاهی یا "طبیعی"، فرد را در معرض مواد سرطان‌زا قرار می‌دهد.

 

تاثیرات مضر قلیان بر سلامت انسان

مصرف قلیان آشکارا نشان داده است که تاثیرات مضری بر دو عضو حیاتی بدن به نام ریه‌ها و قلب دارد. سرطان ریه، سرطان مری، بیماری انسدادی ریوی مزمن، آمفیزم، پایین بودن وزن هنگام تولد نوزاد، افزایش حملات آسم و ذات‌الریه برخی از خطرات مربوط به کشیدن قلیان هستند.

میزان و عمق دَم در حرکت دادن آب قلیان بسیار مهم است و قلیان با وجود اینکه کمتر مصرف می ‌شود، اما حجم دودی که از طریق آن وارد بدن می‌ شود، 10 تا 20 برابر دود ناشی از مصرف سیگار است.

سایر خطراتی که در کشیدن سیگار مشاهده نمی شود، ولی در کشیدن قلیان وجود دارد، بیماری‌های عفونی مثل هپاتیت ب (در اثر استفاده مشترک از شیلنگ قلیان) و افزودن الکل یا داروهای روان‌گردان به تنباکوی قلیان است.

تحقیقات همچنین نشان داده است که پس از 45 دقیقه استفاده از دود قلیان، مونوکسید کربن، نیکوتین پلاسما و ضربان قلب به شدت بالا می‌رود.

استفاده از قلیان در کنار سرطان ریه با افزایش احتمال ابتلا به سرطان دهان و مثانه نیز همراه است.

یک تحقیق نشان داده است که کشیدن قلیان خطر ابتلا به سل ریوی را افزایش می‌دهد.

مخصوصاً کودکان در مقابل تاثیرات مضر قلیان آسیب‌پذیر هستند. اگر در محلی باشند که در آن قلیان کشیده می‌شود، احتمال ایجاد عفونت‌های ریوی، آسم و سندرم مرگ ناگهانی کودک در آنها افزایش می‌یابد.

متأسفانه به اکثر تنباکو‌هایی که در سال های اخیر به بازار آمده اسانس‌هایی اضافه می‌ شود که این اسانس ها علاوه بر تحریک دستگاه تنفس موجب حساسیت و آلرژی می‌ گردد، بنابراین علاوه بر بیماری‌های ذکر شده، رینیت آلرژیک و سرفه‌های مزمن همراه با خلط را برای فرد به همراه دارد.

این تصور، تصوری کاملاً غلط است که اگر دود قلیان وارد ریه نشود و فقط از راه دهان خارج شود، آسیبی به ریه‌ها نمی رساند، چون دود از طریق مخاط دهان و حنجره جذب بدن گشته و آثار سوء خود را می ‌گذارد.

حتی در هوایی که دود قلیان آزاد می ‌شود، افرادی که قلیان نمی‌ کشند و در معرض دود قرار گرفته اند، در طولانی‌ مدت دچار عوارض آن خواهند شد.

اگر فویل آلومینیومی که در قلیان استفاده می‌شود کیفیت خوبی نداشته باشد، با زغال در حال سوختن واکنش داده و موادسرطان‌زایی تولید می‌کند که موجب سرطان می‌شود.

افرادی که قلیان می‌کشند باید از این واقعیت مطلع باشند که دود قلیان چون از آب رد می‌شود و مرطوب است مدت زمان بیشتری در ریه‌ها می‌ماند. برخی میکروب‌ها، عمدتاً باکتری‌هایی که موجب سل می‌شوند، در لوله قلیان وجود دارند.

 

کشیدن قلیان چطور بر میزان اسپرم مردان تاثیر می‌گذارد

شواهدی وجود دارد که اعلام می‌کند قلیان می‌تواند میزان اسپرم را در مردان کاهش دهد.

کشیدن قلیان می‌تواند تحرک و طول ‌عمر اسپرم را کاهش داده و موجب تغییرات ژنتیکی شود که بر بچه تاثیر می‌گذارد. ازآنجاکه قلیان حاوی فلزات سنگینی چون آرسنیک، کروم، سرب و کبالت است، این‌ها موجب کاهش تولید اسپرم می‌شوند.

 

کشیدن قلیان چه تاثیراتی بر زنان باردار و جنین دارد

بیشترین تاثیر سوءمصرف سیگار بر روی جنین، در سه ماهه دوم و سوم بارداری است، زیرا در این زمان اندام های جنین به تدریج تشکیل می شوند و در صورت استعمال سیگار، رشد اندام ها مختل و جنین با عقب ماندگی مواجه می شود.

استعمال سیگار حتی پیش از بارداری هم مضر است و بر تخمک های زن تاثیر منفی دارد و قدرت باروری آن ها را کاهش دهد.

استعمال سیگار موجب می شود تا هنگام زایمان، جنین با استرس مواجه شود و با آغاز درد زایمان، ضربان قلب جنین کاهش یابد و نتواند انقباضات رحم را تحمل کند. به این ترتیب زایمان با مشکل مواجه شده و نوزاد باید به روش سزارین متولد شود.

استعمال سیگار توسط اطرافیان مادر باردار هم اثراتی سوئی بر جنین دارد و تنفس دود ناشی از سیگار اطرافیان نیز بسیار خطرناک است.

دود قلیان نیز برای جنین بسیار مضر است و به دلیل این که پیش از استعمال با بخار آب مخلوط می شود، بسیار خطرناک تر از دود سیگار است.

 

مصرف سیگار و قلیان موجب پوکی استخوان می شود

مصرف سیگار و قلیان موجب اختلال در جذب کلسیم و ساخت استخوان، یائسگی زودرس، کاهش وزن و تخریب هورمون های جنسی می شود که به تسریع پوکی استخوان می انجامد. مصرف الکل نیز با کم کردن فعالیت سلول های سازنده استخوان موجب پوکی استخوان می شود.

 

مصرف دخانیات بهبود زخم را به تاخیر می اندازد

در سیستم گوارشی ودر بیمارانی که مبتلا به سوء هاضمه هستند می توان گفت مصرف دخانیات، به صورت استنشاقی یا طرق دیگر، در ایجاد زخم های گوارشی، تشدید برگشت اسید معده به مری و ایجاد سرطان های دستگاه گوارش موثر است .همچنین در بیمارانی که دچار زخم های سیستم گوارشی هستند، مصرف دخانیات بهبود زخم را به تاخیر می اندازد و پاسخ به درمان را کند می کند.

به بیمارانی که از سوء هاضمه رنج می برند توصیه اکید می شود، حتما برای افزایش تاثیر درمان و کاهش عود بیماری، به طور جدی مصرف مواد دخانی را ترک کنند.تگ هاي مطلب:

منبع:asriran.com


به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شعبه 2 روانشناسی و... و آدرس sina95.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 13
بازدید دیروز : 197
بازدید هفته : 1066
بازدید ماه : 1363
بازدید کل : 1337052
تعداد مطالب : 2955
تعداد نظرات : 52
تعداد آنلاین : 1



Alternative content


RSS

Powered By
loxblog.Com