عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : 13 / 9 / 1393
بازدید : 593
نویسنده : sharef zadeh

 چرا من از فیس بوک بیزارم


ما، منظورم همه کسانی است که به نوعی با IT سروکار دارند، بیش از بقیه از تاثیرات کامپیوترها و فناوری‎های جدید بر نحوه زندگی بشر(بویژه نوع ایرانی‎اش) آگاهی داریم.
این تاثیرات در بیشتر موارد مثبت بوده‎اند. اما به نظر می‎رسد که تمام جنبه‎ها و تاثیرات تکنولوژی در مملکت ما، به نوعی دگرگون می‎شود و باز در بیشتر موارد در جهت منفی شدن حرکت می‎کند. همانطور که از عنوان این نوشته مشخص است، نمونه‎ای که اخیرا توجه من را جلب کرده است فیس‌بوک است.

من نمی‎توانم درک کنم که فردی که تنها یک بار در هر سال و به اجبار سعادت دیدارش را دارم، چگونه مرا دوست خود می‎داند. با هر کس بیش از سه ثانیه سلام و علیک داشته باشید، حتما فردا باید به درخواست دوستی‎اش در فیس‎بوک جواب بدهید.
به نظر من که این تمایل به دوستی و بنده‎نوازی سریع‎السیر بیش از آنکه مهمان‎نوازی و محبت ما ایرانیان را برساند نشان دهنده حس کنجکاوی شدید ما(بخوانید فضولی در زندگی دیگران) است.
اصلا درک نمی‎کنم که وقتی فهرست دوستان کسی به بیش از دویست نفر می‎رسد، تصور آن فرد از دوست، دوستی، وقت آزاد، ارتباط اجتماعی و یا کار چگونه تعریف خواهد شد.

مورد آزار دهنده دیگر تبدیل فیس‎بوک به رسانه اشتراک تصویر و ویدیو است.
وقتی کاربر ایرانی هزارجور زحمت را متحمل می‎شود و هزار خطر را به جان می‎خرد تا از لابلای این قیف تصفیه اینترنت بگذرد و به فیس‎بوک برسد، چرا از همین امکان برای دسترسی به مثلا فلیکر یا یوتیوباستفاده نمی‎کند تا تصویر یا ویدیو را در جای درستش به اشتراک بگذارد.
تازه بعد از گذاشتن یک تصویر(حتی جالب) در فیس‏بوک با tag کردن خواص و عوام و تمام فهرست دوستان سعی می‎کند توجه همه را جلب کند و به نوعی آنها را مجبور به سر زدن(و برای رعایت ادب لایک زدن) کند.
دردسر زمانی آشکار می‎شود که بعد از عبور از قیف تصفیه، سعی می‎کنید به سایت وارد شوید. سرور فیس‎بوک تشخیص می‎دهد که دیروز از انگلستان وصل شده‌‎اید و امروز در گینه بیسائو هستید و برای اثبات هویت‏تان، باید چندین نفر را از روی عکس تشخیص دهید و نمی‎دانید در این طبیعت بی‎جان، خاله خان‎باجی شما این سیب است یا آن سبد میوه موجود در عکس.

اپلیکیشن‎ها و بازی‎‌ها و سایر امکانات بی‎مزه را هم به این ملقمه اضافه کنید. چند بار به بازی آلو خوشمزه‎تر است یا زردآلو دعوت شده‏اید؟ چندبار کسی مثل نوه عمه پدربزرگتان روی Wall شما نوشته است که:
- ایشان را آدم خوب/بد/بشردوست/مسخره/صادق/غایب/. . . می‎دانید: جواب من: بله 

به هر حال من که روز به روز، بیشتر و بیشتر از این گسترده‎ترین شبکه اجتماعی و به یقین تاثیرگذارترین پدیده دنیای IT بیزار و دور می‏شوم.


تاریخ : 13 / 9 / 1393
بازدید : 665
نویسنده : sharef zadeh

 

 

فیس بوک,سایت فیس بوک

 

 

نفوذ فیس بوک در زندگی دیجیتالی روز به روز در حال افزایش است و محققان به دنبال پاسخ این سوال هستند که این شبکه اجتماعی چگونه درک ما را از اعضای خانواد و دوستانمان دگرگون می‌کند.

 

 

سه تن از محققان جامعه شناس دانشگاه Utah Valley اخیرا مطالعه‌ای انجام داده‌اند که نوعی همبستگی را بین رفتار کاربران فیس بوک در زندگی شخصی و مدت زمانی که آنها در این شبکه اجتماعی می گذرانند نشان می دهد.

 

از حدود ۴۲۵ دانشجو خواسته شد که بگویند چقدر با این دو جمله موافق یا مخالف هستند:

 

۱- زندگی من عادلانه است. ۲- دوستانم نسبت به من زندگی بهتری دارند.

 

 

علاوه بر این از انها پرسیده شد در روز چه مدت زمانی را صرف بودن در فیس بوک می کنند ؟ چند تا دوست فیس بوکی دارند ؟ و چقدر آنها را از نزدیک می شناسند؟ محققین هم چنین سعی کردند تا فاکتورهایی مانند وضعیت تاهل، جنسیت، اعتقادات مذهبی و نژاد را هم در نظر بگیرند.

 

نتایج جالب توجه بود و الگوهای جالبی به دست آمد؛ دو تن از جامعه شناسان دریافتند آن افرادی که تصور می کنند دوستانشان نسبت به آنها زندگی بهتری دارند، مدت زمان بیشتری را در فیس بوک می‌گذرانند. این دو محقق در مقاله خود نوشته اند: آنهایی که بیشتر در فیس‌بوک می مانند اغلب تصور می کنند سایرین از آنها شادترند و زندگی ناعادلانه است و آنهایی که در هفته بیشتر به فیس بوک سر می زنند نیز فکر می کنند زندگی دوستانشان از آنها بهتر است و شادتر هستند. علاوه بر این افراد زیادی که حتی دوستان فیس بوکی خود را خیلی نمی‌شناختند معتقد بودند که آنها زندگی بهتری دارند.

 

این تحقیق که در Cyberpsychology ، مجله رفتار و شبکه های اجتماعی، منتشر شده است نشان می دهد آنهایی که مدت زمان کمتری را در فیس بوک می گذرانند و بیشتر وقت خود را با دوستان واقعی در زندگی حقیقی صرف می کنند کمتر احساس ناراحتی و ناخشنودی دارند. از آنجاییکه بیشتر کاربران فیس بوک به جای آگاهی از حقایق و زندگی واقعی دوستان خود تنها با دقت تمام به عکس های آنها که در لحظات شاد زندگی‌شان گرفته شده نگاه می‌کنند ، بیشتر هم تصور می کنند که دوستانشان از آنها شادترند.

 

در تحقیق قبلی هم که سال گذشته توسط آکادمی اطفال آمریکا انجام شد محققان به این نتیجه دست یافتند که افسردگی در کودکان و نوجوانان ممکن است با دیدن نمایه‌های (استتوس) مثبت و عکس‌های شاد دوستانشان در فیس بوک افزایش پیدا کند.


تاریخ : 13 / 9 / 1393
بازدید : 540
نویسنده : sharef zadeh

 

پشت پرده حقیقی شبکه های مجازی
 

 





 

نگاهی به طرح امنیتی که خود را پشت شبکه های مجازی پنهان کرده است

حرف هایی که درباره شبکه های اجتماعی زده می شود، بسیار متنوع و بعضاً متناقض است. بعضی ها این رسانه ها را ابزار جاسوسی کشورهای سلطه طلب می دانند و بعضی معتقدند که این رسانه ها فقط سایت هایی معمولی هستند که قابلیت های بی نظیری در برقراری ارتباط با سایرین ایجاد می کنند. مقاله پیش رو با نگاهی به گزارش پارلمان اروپا و همچنین مقاله ای از سایت بی بی سی درباره شبکه اِشِلون نوشته شده است.
سازمان های امنیتی متعددی در آمریکا و اروپا وجود دارد که در طول شبانه روز به شنود، رصد و رهگیری اطلاعات و دسته بندی آنها مشغولند. از جمله مهم ترین این سازمان های امنیتی، NSA یا اداره امنیت ملی آمریکاست که با وجود اشتهار کم، قدرت و تأثیر فراوانی دارد. این سازمان برای پردازش انبوه اطلاعات خود، قوی ترین ابررایانه جهان را دارد و دارای یک کارخانه مختص به خود است تا قطعات الکترونیکی مورد نیاز خود را با اطمینان از امنیت بالا، تولید و استفاده کند.
یکی از طرح های این سازمان، تهیه یک فایل چهار صفحه ای برای تک تک چند میلیارد انسان زنده بر کره خاکی است! این چهار صفحه باید شامل یک سری مشخصات فردی اساسی، عقاید و موضع گیری های فکری و دینی و سیاسی، شبکه ارتباطات و اطرافیان وی و نهایتا ارزیابی از پتانسیل خطرناک بودن وی برای دنیای غرب – خصوصاً ایالات متحده – باشد. با این اطلاعات می توان با یک جست و جوی ساده، دایره تحقیق روی مظنونان احتمالی را از میلیون ها مورد به چند صد مورد تقلیل داد.
در نگاه اولیه، این طرح بسیار جاه طلبانه به نظر می رسد. حتی سازمان های ثبت سجلی ملی نیز نمی توانند با قاطعیت ادعا کنند که توانسته اند اطلاعات تک تک شهروندان خود را کسب کنند. از بیابان های چین تا اعماق جنگل های آمازون، گروهای انسانی با پراکندگی های بسیار می زیند و سرشماری و کسب اطلاعات از تک تک آنها ناممکن می نماید.
اما ذهن خلاق بشر بر این مشکل نیز تا حدودی فائق آمده است. چطور است به جای اینکه ما به سراغ افراد جوامع برویم، آنها را ترغیب کنیم با دست خود و رضایت قلبی اطلاعات شخصی شان را در اختیار ما قرار دهند؟ خصوصاً که با گسترش نفوذ فناوری های اطلاعات و ارتباطات، زیر ساخت لازم برای چنین امری برای بخش قابل توجهی از مردم دنیا به وجود آمده است.
آیا این همان اتفاقی نیست که در شبکه های اجتماعی رخ می دهد؟ هر چند سابق بر این نیز برای استفاده از مزایای بسیاری از وب سایت ها یا دیگر سرویس دهندگان متنوع در فضای سایبر، مجبور به پر کردن انواع فرم های اطلاعات و... بوده ایم، با این حال تولد شبکه های اجتماعی نقطه عطفی در این زمینه است.
با عضویت در یک شبکه اجتماعی، فرد ترغیب می شود اطلاعات فردی اساسی، علایق و سلایق، دوستان و شبکه های وابستگان و آشنایان، اطلاعات تماس و عکسی از خود و اطلاعاتی این چنینی را ثبت کند. در حال حاضر میلیون ها قطعه عکس فردی یا گروهی که برای کارشناسان امنیتی، حکم معدن طلا را دارد، در شبکه ای نظیر فیس بوک توسط خود کاربران قرار گرفته است. آیا اطلاعات ما در یک شبکه اجتماعی به اطلاعاتی که سازمان NSA به دنبال آن است شباهت ندارد؟! این شباهت آن قدر زیاد است که هر کسی مثل « جولیان آسانژ» بنیانگذار سایت ویکی لیکس در مورد تاسیس فیس بوک توسط نهادهای امنیتی آمریکا سخن گوید.
ممکن است این سوال به ذهن متبادر شود که عمده افراد عادی جامعه که نقشی در فعالیت های خاص ندارند چرا باید از افشای اطلاعات خود واهمه داشته باشند. در پاسخ باید گفت هر چند افراد عادی و بدون اقدامات تهدید آمیز یا ویژه را خطری عمده تهدید نمی کند، اما توجه شود که در همین زندان گوانتانامو یا زندان های سری آمریکا در اروپا، هستند افراد بیگناهی که در اثر اشتباهات دستگاه های امنیتی تحت شدید شکنجه ها هستند و ای بسا خود به دست خود، عوامل امنیتی را با اطلاعاتی که خود فاش کرده اند به سراغ خویش فرستاده اند.
ضمناً کاربرد این اطلاعات تنها جنبه امنیتی ندارد، بسیاری از شرکت های خصوصی و چند ملیتی در راستای طرح های بازاریابی هدفمند حاضرند در قبال دریافت اطلاعات افرادی که می توانند مشتریان بالقوه شان باشند، مبالغی گزاف بپردازند. جالب آنکه برای مثال در حین عضویت در فیس بوک، با پذیرش شرایطی (که معمولا نخوانده تأییدش می کنیم!) موافقت خود را با این عمل ابراز می داریم.
نتیجه آنکه آگهی های تبلیغاتی خاص و هدفمند، ما را روزانه بمباران می کنند و با هر بار سر زدن به صندوق پست الکترونیکی خود، انبوهی از این تبلیغات وقت ما را به خود اختصاص می دهند.
به هر حال، این انتخاب ماست که دیگران از جزئیات زندگی ما مطلع باشند یا آنها را برای خود نگه داریم.
منبع: نشریه همشهری آیه شماره 3

تاریخ : 13 / 9 / 1393
بازدید : 593
نویسنده : sharef zadeh

 مشکلات بسیاری برای نوجوانانی که از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند وجود دارد. درباره شبکه های اجتماعی چنین می شود توضیح داد:

شبکه های اجتماعی شامل وبسایت هایی هستند که اطلاعاتی را با دیگران به اشتراک می گذارند و با ایجاد پروفایل هایی که بعضا شامل اطلاعات ،صفحات و وبلاگ های شخصی است این امکان را می یابند تا با دیگران ارتباط برقرار کنند. شبکه های اجتماعی همچنین این امکان  را به کاربران می دهند تا دوستانی را به صفحات خود وارد کنند ، پیام بفرستند و بر روی صفحات دیگران نظرات خود را بیان کنند.

 

 

به گزارش بانکی دات آی آر ، این امر همچنین یکی از فعالیت های اینترنتی است که بسیار میان نوجوانان و جوانان مورد استقبال قرار گرفته است .  یکی از تحقیقاتی که اخیرا انجام شده، نشان می دهد 93 درصد از آمریکایی هایی که بین 12 تا 17 سال سن دارند از اینترنت استفاده می کنند و 55 درصد آنان عضو شبکه های اجتماعی هستند. هرچند این ارتباطات آنلاین یک نوع سرگمی محسوب میشود اما خطراتی را برای والدین و نوجوانان به همراه دارد.

 

محبوبیت سایت های شبکه اجتماعی

 

بر اساس تحقیقات  تحت عنوان پروژه اینترنتی "pew" ، MySpace برجسته ترین شبکه اجتماعی شناخته شده در میان نوجوانان است، به عبارتی 85 درصد از استفاده کنندگان از شبکه های اجتماعی در این سایت عضویت دارند. MySpace  این امکان و اجازه را به کاربر می دهد که صفحه و پروفایل خود را به صورت نامحدود گسترش و ارتقاء دهد و آن را در اختیار سایرین قرار دهد. از جمله اطلاعاتی که در این فضا به اشتراک گذشته می شود ، آهنگ، ویدئو و نوشته می باشد. بسیاری از اعضا آن از نام مستعار استفاده می کنند.


دومین شبکه اجتماعی محبوب میان نوجوانان ، facebook می باشد که 7 در صد از استفاده کنندگان از شبکه های اجتماعی را شامل می شود. این شبکه اجتماعی اوایل تنها در میان جامعه دانشجویی و دانش آموزی رواج داشت که به تدریج گستره آن بیشتر شد. Facebook تاکید ودقت بیشتری نسبت به ارتباط با کسانی که شما آنان را می شناسید دارد.


سایر شبکه های اجتماعی ای که توسط نوجوانان استفاده می شوند شامل : Xzanga،  Yahoo، Bebo است.

 

چگونه نوجوانان از اینگونه سایت ها استفاده می کنند

 

اغلب آنان یک پروفایل اولیه همراه با اسم و سن و موقعیت مکانی ، عکس و موارد مورد علاقه شان ایجاد می کنند ولی بعضی دیگر پا را فراتر از این می گذارند. 
ارتباط برقرار کردن با دیگران کلیدی ترین اصل در شبکه های اجتماعی است.  نوجوانان برای ارتباط و پیدا کردن دوست در این فضا ها یا پیام های عمومی که قابل دیدن برای همه است یا خصوصی که برای یک شخص خاص است را ارسال می کنند. اکثر استفاده کنندگان MySpace  و Facebook برای در تماس بودن با دوستان فعلی خود عضو این سایت های می باشند.  اما تحقیقات مورد اشاره ، می گوید که 50 درصد از نوجوانان با هدف یافتن دوستان جدید به عضویت این سایت ها در آمده اند. نوجوانان برای ایجاد برنامه های اجتماعی از این سایت ها استفاده می کنند و بعضی اوقات برای تنها وقت گذرانی بیخود و نامربوط از آن استفاده می کنند.

 

جنبه های مثبت و منفی

 

صرف نظر از منفعت های اجتماعی، شبکه های اجتماعی می توانند برای تحقیقات درسی ، ارتقاء توانایی های هنری و کسب تجربه در سایر زمینه های خلاقیت  مورد استفاده واقع شوند. آنان این شرایط را فراهم کرده اند که  تا با معرفی وارتباط دادن کسانی که  با یکدیگر نقاط علاقه مشترک دارند ، آنان بتوانند از توانایی های یکدیگر در صورت تمایل بهره ببرند.


در کنار همه این سود ها و منفعت ها خطرات  دیگری هم هستند. اغلب این شبکه های اجتماعی به روی همه قشری باز است، بنابراین فرزند شما می تواند در معرض انواع سوء استفاده قرار گیرد.


این سوء استفاده بنا به شرایط سنی و شخصیتی که هر فرد از خود در این فضا ها به نمایش می گذارد فرق می کند. حالت های متعددی از خطر وتهدید می تواند باشد از جمله:
-    اطلاع رسانی خصوصی به عنوان پیام نمونه ای، پیام های متنی یا ایمیل.
-    ارسال پیام های تهدید آمیز
-    ارسال عکس هایی که مایه خجالت است
-    به راه انداختن شایعه


این سوء استفاده ها می تواند برای نوجوانان صدمات عاطفی و فشارهای روحی ایجاد کند.

 

بدتر از این خطر ها  می تواند این مسئله باشد که نوجوانان هدف کسانی که بیماری های روانی دارند قرار دارند علی الخصوص از لحاظ جنسی. و امکانات و تکنولوژی های اینترنتی این امر را ساده تر کرده است و افرادی که نوجوانان را هدف این امر قرار می دهند، به طور مثال مکالمه ای که سرشار از آسیب اجتماعی است را به آنان تحمیل می کنند و برای آنان در این مرحله کشیدن پای این جوانان ساده به عالم واقع نیز ساده می شود .متاسفانه با وجود اینکه اکثر این سایت ها امکان خصوصی سازی اطلاعات را دارند ولی نوجوانان از این امکانات کمتر استفاده می کنند.

 

خطر دیگر سرقت اطلاعات است که این امر زمانی اتفاق می افتد که  فرد مبادرت به در اختیار گذاشتن تمام اطلاعات خود از اسم ، تاریخ تولد و محل زندگی  کرده باشد.

 

امنیت شبکه های اجتماعی

 

این بستگی به والدین دارد تا مطمئن شوند که فرزندانشان از شبکه های اجتماعی امن استفاده می کنند. بسیاری از قواعدی را که برای گپ و گفتگو های آنلاین (chat) رعایت می کنید برای این سایت های نیز رعایت کنید:

-     از نام مستعار استفاده کنید

-    به کسانی که آنان را نمی شناسید اطلاعات شخصی خود را ندهید. نام خانوادگی و شهر محل سکونت برای معرفی اولیه فرزند شما کافی است.

-    هیچ وقت تصور نکنید که  اشخاص حقیقتا همانی هستند که ادعا می کنند.

-    فورا ارتباط هایی که شما را آزار می دهد قطع کنید و آن را به والدین خود اطلاع دهید.

 

برای بچه های کوچک تر باید کاملا رسیدگی شود که آنان از چه سایت هایی استفاده می کنند. امکانات خصوصی سازی اطلاعات را پیدا کنید و فرزند خود را وادار کنید که از آنان استفاده کند.برای فرزندان زیر 16سال ، اکثر پروفایل های شخصی و خصوصی معنا دار است که تنها توسط دوستان بسیار صمیمی وشناخته شده باید قابل دیدن باشند.

 

فرزندانی هم که سنی بالاتری دارند شاید می خواهند پروفایل های عمومی تری داشته باشند تا دایره دوستی خود را گسترش دهند. در این شرایط  بهتر است  دو پروفایل در نظر گرفته شود که یکی  خصوصی تر و در اختیار فامیل و دوستان نزدیک باشد و دیگری برای عموم که بهتر از سایت هایی مثل یاهو و یا گوگل استفاده شود که امکان سوء استفاده از اطلاعات کمتر باشد.

 

فرزندان خود را تشویق کنید تا با شما در استفاده از اینترنت و این که  آیا تا به حال مورد سوء استفاده بوده است یا خیر رو راست باشند. بسیاری از نوجوانان تلاش می کنند تا درباره این امر خودشان با شما ارتباط برقرار کنند که در غیر این صورت می تواند عواقب فاجعه باری را به دنبال داشته باشد. اگر فرزند شما از ماهیت اشخاص سوء استفاده کننده خبر داشته باشد بگذارد والدین دیگر و مسئولین مدرسه نیز در جریان قرار گیرند. اگر هم ناشناس باشد یادآور شوید که این یک مسئله شخصی نیست. متاسفانه بسیاری تصور می کنند که  چیزی را برای دیگران باید باز گو کنند که فقط جنبه تفریحی و خنده داشته باشد.


به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان شعبه 2 روانشناسی و... و آدرس sina95.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 195
بازدید دیروز : 1119
بازدید هفته : 1314
بازدید ماه : 3614
بازدید کل : 1339303
تعداد مطالب : 2955
تعداد نظرات : 52
تعداد آنلاین : 1



Alternative content


RSS

Powered By
loxblog.Com